Blog

Atelier Pierre Nijntje warm powder, terra, silver blue en eucalyptus

Nijntje Warm

14/12/2022
Atelier Pierre Junior introduceert met trots Nijntje Warm. Met deze nieuwe collectie decoratieve accessoires in 4 warme, eigentijdse kleuren kan Nijntje elke dag je kamer opfleuren of met jou op stap gaan.

Trendy spaarpotten, perfect als geschenkjes om kinderen te leren sparen. Of hippe sleutelhangers en magneten om een boodschap na te laten. Alles wat je maar kan bedenken!

LEUKE TIP: Deze voorwerpen kan je perfect combineren met de Nijntje Peek-a-boo collectie. Van 2 vliegen in 1 klap gesproken! Take a look...

Dentelles XL USB-c rechargeable lamp recyclable and reusable

Dentelles XL | Your daily dose of maximum brightness

16/11/2022
Check this out!

Atelier Pierre breidt haar Dentelles collectie uit met een enorme topper van formaat: de Dentelles wide XL. Jouw dagelijkse, maximale dosis licht in één lamp! Stijlvol samenzijn was nog nooit zo leuk met deze ultieme, XL sfeermakers in zwarte of gouden afwerking, ontworpen door Paulien en Kaat, twee jonge Belgische designers.

Daarbovenop mogen de speakers in vier kleuren niet ontbreken, met de nieuwste aanvulling in het assortiment: de witte speaker mét lamp! Ideaal om een cosy sfeer te creëren bij jou thuis of om mee te nemen voor een feestje met vrienden of familie.


Cesar LED nachtlampje

Bekijk onze Atelier Pierre (Junior) Catalogus 2023

16/09/2022
Een nieuwe up-to-date editie van onze Atelier Pierre (Junior) catalogus kon ook dit najaar niet ontbreken... Boordevol nieuwe ideeën, massa's creativiteit en inspiratie voor het komende seizoen!
Dentelles USB rechargeable lamp recycleerbaar en herbruikbaar

Dentelles | Your daily dose of brightness

07/09/2021
Draadloos, duurzaam en dimbaar

Atelier Pierre stelt voor: Dentelles, een nieuwe lampencollectie die werd geïnspireerd en genoemd naar de papieren kantjes die je vroeger onder elke taart zag. Paulien en Kaat, twee jonge Belgische designers, stonden in voor het ontwerp. De lampen zijn draadloos en dimbaar, geschikt voor binnen en buiten en verkrijgbaar in diverse vormen en kleuren. Trouw aan zijn duurzame missie, trekt Atelier Pierre ook met Dentelles de groene kaart. Zo is de module van de lamp gemaakt van 100% gerecycleerd polyethyleen en zijn veel onderdelen recycleerbaar en herbruikbaar. Met de reeks lichtobjecten verhoogt het Belgische merk bovendien het designgehalte van zijn uitgebreide en gegeerde collectie unieke leef-accessoires.
myBOO Mood Light Speaker

myBOO just got BIGGER!

15/12/2020
Ons lief klein spookje myBOO, de snoezige spokenjager, begon zich een beetje eenzaam te voelen. Dus zorgden we ervoor dat hij een nieuwe speelse vriend erbij kreeg... En ja, zijn grote broer is een echte danspartner geworden, voor al zij die daar zin in hebben.
miffy tableau magnétique fabriqué en Belgique

nijntje | '100% made in Belgium'-collectie

13/02/2020
Dit jaar bestaat nijntje 65 jaar. Dat viert Atelier Pierre met een nieuwe nijntje-collectie die 100 % in België wordt gemaakt. De collectie bestaat uit de karakteristieke konijnenoortjes gestyled met fotohouder en een magneetbord.
de Fabeltjeskrant | Monsieur le Hibou

AP Junior viert 50 jaar Fabeltjeskrant met designcollectie

15/12/2019
De iconische tv-show ‘Fabeltjeskrant’ vierde vorig jaar in Nederland en dit jaar in België zijn 50ste verjaardag met tal van initiatieven, waaronder nieuwe Netflix-uitzendingen en een bioscooprelease.
Design ghost hunter for and by children

Atelier Pierre lanceert 'myBOO!'

25/10/2019
Atelier Pierre Junior jaagt op slechte spoken met ‘myBOO’, een lichtgevend, vriendelijk spookje dat het Kortrijkse designlabel heeft ontworpen in samenwerking met My Machine.
noRdic outdoor corten steel

Welkom Zomer & noRdic Outdoor...!!!

17/06/2019
Wat is er mooier dan een robuuste en toch elegante figuur om een statement te maken in jouw tuin of bos? Inderdaad, deze cortenstaal noRdic outdoor collectie... Natuurlijk kon deze uitbreiding van onze noRdic collectie dan ook niet ontbreken! Headmade ÉN bovenal ook HANDMADE IN BELGIUM uit duurzaam materiaal!
80.000 bijtjes voor biodiversiteit

80.000 nieuwe medewerk(st)ers

01/05/2019
Vanhalst ondertekende in 2011 het West-Vlaams charter duurzaam ondernemen. Daarbij engageerden wij ons om vrijwillig aan de slag te gaan rond thema’s zoals ecologie en biodiversiteit. Een van onze meest recente projecten is de verwelkoming van 80 000 nieuwe collega’s die dag en nacht in de weer zijn in ons levensbos.
Dame Blanche

Dame Blanche

20/10/2018
De nieuwste creatie van Atelier Pierre Junior heet Dame blanche. Deze dame is elegant, fier en straalt rust uit.

Klik op meer en ontdek de eerste foto's.
Patisserie Vanhalst Izegem

We bestaan 50 jaar!

23/08/2018
Het verhaal grijpt terug naar het leven van Lieven Vanhalst, die zich in 1968 samen met zijn vrouw Jenny Larridon vestigde als patissier in Izegem. Omdat Lieven en Jenny er weinig mensen kenden, besloten ze om doopsuiker en bijhorende verpakking aan hun assortiment toe te voegen. Heel wat jonge mensen vonden zo snel de weg naar hun doopsuikerwinkel en patisserie.
Vanhalst Stories - Edition 2018-2019

Ontdek alle collecties in onze Stories!

10/06/2018
50 jaar Vanhalst is de ideale gelegenheid om onze stories eens te bundelen... En het is intussen een mooi assortiment geworden. 50 jaar creativiteit en ondernemerschap zorgt vandaag voor een heel mooi resultaat waar we allen fier over zijn!
Atelier Pierre nijnjte wit miffy white spaarpot

nijntje PUUR

15/04/2018
Atelier Pierre Junior lanceert Nijntje PURE white. Dankzij deze collectie nijntje spaarpotjes, sleutelhangers, magneten en andere speelse leef accessoires kan nijntje elke dag je kamer opfleuren of met jou op stap gaan. Deze objecten sluiten perfect aan bij nijntje Wall Art van Atelier Pierre.

Are you the new Atelier Pierre designer?

Pas jij in het rijtje van Atelier Pierre designers?

10/04/2018
Zoals je al had kunnen ontdekken, biedt Atelier Pierre de kans aan Belgische designers om hun eigen collectie unieke “leef accessoires” te ontwikkelen.
BachPlus ensemble

Maatschappelijk engagement

01/04/2018
In het kader van maatschappelijk en sociaal engagement, ondersteunt Atelier Pierre sinds 2016 o.a. het jeugdige barokensemble BachPlus. Dit ensemble werd in 2010 opgericht door sopraan Elisabeth Hermans en klavierspeler/dirigent Bart Naessens. De jonge groep musici straalt een warme, vriendschappelijke, maar toch professionele sfeer uit. De verfrissende kijk op het enorme oeuvre van Bach weet muziekliefhebbers van heinde en verre te boeien.
New office

Binnenkort nieuwe inspiratieruimte

30/03/2018
Na intensieve uitbreidings- en renovatiewerken kan ons crea team straks een inspirerende nieuwe ruimte in gebruik nemen.
WO+RK Home Office Organiser

Lancering WO+RK

07/02/2018
Tijdens Maison et Objet in Parijs werd WO+RK gelanceerd. Deze collectie werd ontworpen door Paulien Callewaert. WO+RK is een uniek samenspel van WOod & coRK. De organisatie van ons werk thuis verliep nog nooit zo stijlvol.
Welcome to Vanhalst

Welkom bij Vanhalst

24/01/2018
Vanhalst is het bedrijf achter Atelier Pierre en bb collections. Sinds 2007 werkt een enthousiast team van 12 mensen vanuit dit kantoor in Wevelgem. Het ontwerp van het bedrijfsgebouw vertrekt vanuit de bedrijfswaarden. Zo staan niet alleen creativiteit, eenvoud en functionaliteit voorop, er wordt tevens aandacht besteed aan zorgzaamheid voor mens, omgeving en budget. Het gebouw kreeg in 2009 het label "Kwalitatief bedrijfsgebouw West Vlaanderen". Kom gerust een kijkje nemen, klik op meer...