AP Junior viert 50 jaar Fabeltjeskrant met designcollectie

Ook Atelier Pierre Junior draagt in een bijzondere samenwerking zijn steentje bij aan de herontdekking van het Grote Dierenbos met een unieke Fabeltjeskrant-collectie. 

Echt waar? Echt waar! Het Belgische designlabel stak de legendarische Meneer de Uil in een hedendaags jasje en pakt nu uit met een kleurrijk designtrio voor kinderen, waaronder een sleutelhanger, een spaarpot en een nachtlampje. Zo wordt niet alleen een derde generatie kleine fans bereikt, maar zorgt Atelier Pierre Junior ook voor een vleugje nostalgie in het hart en het huis van ouders en grootouders.

Hatsjikidee, want vijftig jaar na de eerste uitzending van ‘De Fabeltjeskrant’ brengt Atelier Pierre Junior met een nieuwe designcollectie een mooie ode aan de geliefde gevederde tv-vriend. Deze bestaat uit een kleurrijke sleutelhanger (3,2 x 3,1 x 6cm / 3,95 euro), een spaarpot (10,2 x 9,9 x 19 cm / 22,5 euro) en een nachtlampje (11,8 x 11,7 x 22 cm / 45 euro). Het USB rechargeable nachtlampje doet dienst als lampje met dimfunctie, maar gaat met een tikje op Meneer de Uil ook in slaapmodus. Het nachtlampje wordt dan blauw, na 2 minuten wit en gaat na 10 minuten langzaam uit.

Hallo, lieve kijkbuiskinderen

De eerste uitzending van ‘Fabeltjeskrant’ kwam op Nederlandse antenne in 1968 en bereikte niet veel later ook de Belgische beeldbuiskinderen. En na extra uitzendingen in de jaren tachtig kwam de teller al snel op 1650 uitzendingen over de avonturen in het multiculturele Fabeltjesland. De thema’s zijn ook vandaag nog steeds razend relevant. En Meneer de Uil? Die sprak elke aflevering vanop zijn vaste stek hoog in de boom de kinderen toe terwijl hij voorlas uit zijn dagelijkse krant. Wist je trouwens dat de verhalen uit de Fabeltjeskrant gebaseerd zijn op de fabels van de Franse auteur Jean de la Fontaine? Tussen 1668 en 1679 bracht hij een verzameling van 243 fabels in dichtvorm uit, met daarin ook de verhalen van ‘De krekel en de mier’ en ‘De raaf en de vos’. En wist je dat de nieuwe, 3D-Fabeltjeskrantfilm die afgelopen zomer in de Belgische zalen kwam, geregisseerd werd door de West-Vlaming Freek Quartier?

Ontdek de Fabeltjeskrant-collectie

Monsieur le Hibou Fabeltjeskrant usb rechargeable veilleuse
Monsieur le Hibou Fabeltjeskrant tirelire
Monsieur le Hibou Fabeltjeskrant porte-clé
Monsieur le Hibou Fabeltjeskrant usb rechargeable veilleuse
Monsieur le Hibou Fabeltjeskrant porte-clé
Monsieur le Hibou Fabeltjeskrant tirelire