Atelier Pierre lanceert 'myBOO!'

Atelier Pierre wil meer zijn dan een designlabel. Altijd op zoek naar maatschappelijke meerwaarde, groeide de ontmoeting tussen CEO Frank Vanhalst en Piet Grymonprez, medeoprichter van My Machine, dan ook al snel uit tot een mooie samenwerking. My Machine is een Kortrijkse vzw die scholieren wereldwijd de kans geeft om mee te stappen in een uniek 'makerstraject' waarbij ze worden begeleid in de creatieve uitwerking van een idee tot prototype. Eén van de eerste prototypes was de vriendelijke spokenjager. Deze werd bedacht en uitgewerkt door een team van West-Vlaamse scholen en is het eerste exemplaar dat in samenwerking met Atelier Pierre Junior ook werd vertaald naar een designobject.

My Machine is een Kortrijkse vzw die wereldwijd creativiteit en ondernemerschap aanwakkert bij kinderen en jongvolwassenen door hen te laten meestappen in het productieproces van idee tot prototype. ‘myBOO’ werd ontwikkeld naar een idee en uitwerking van West-Vlaamse scholen. Het is het eerste prototype van My Machine dat door de samenwerking met Atelier Pierre Junior naar designobject werd vertaald.

De spokenjager ‘myBOO’ van AP Junior activeren is simpel: als ouder druk je twee seconden op de aan- en uitknoop. Daarna jaagt het vriendelijke spookje op slechte spoken in verschillende fases en lichtkleuren van rood (gevaar) over blauw (goede spookjes worden gespaard) tot groen (veilig!) van telkens één minuut. Kinderen die dat proces willen versnellen, kunnen dat door zachtjes op het spookje te tikken. Na het spokenjagen geeft ‘myBOO’ nog tien minuten wit licht. Daarna dimt het uit en is het slapenstijd. ‘myBOO’ zorgt zo niet alleen voor een veilig gevoel, maar stimuleert ook een positief contact tussen ouder en kind (én een goede nachtrust voor beiden 😊). Wie ‘myBOO’ een volledige nacht als nachtlampje wil gebruiken, kan dit via de meegeleverde USB-kabel.  

 

 

Doorgeven, recycleren en registreren

Extra mooi: via een QR-code op de verpakking vindt elk kind de weg om zijn of haar ‘myBOO’ na bewezen diensten door te geven aan een kansarm kind. En door de samenstelling van ‘myBOO’ uit verschillende aparte modules kan elk deel via het juiste afvalcircuit perfect gerecycleerd worden. Bovendien kan elk kind op de website van ‘myBOO’ zijn vriendelijke spookje registreren. Op die manier is voor elk kind op de online wereldkaart zichtbaar welke steden en regio’s spokenvrij zijn.

 

Meer over MyMachine

Jonge kinderen zijn erg creatief. Helaas nemen de meeste onderwijsprogramma’s deze vaardigheid – nochtans cruciaal voor het ondernemerschap – te weinig au sérieux en verliest het merendeel van de kinderen hun creativiteit bij het ouder worden. MyMachine wil daar verandering in brengen. De West-Vlaamse vzw - opgericht door Piet Grymonprez, Filip Meuris en Jan Despiegelaere - heeft de missie om creativiteit en ondernemerschap bij kinderen en jongvolwassenen wereldwijd aan te wakkeren. Elk jaar lanceert MyMachine een oproep onder scholen om daarna teams te vormen die gedurende één schooljaar meestappen in het creatieproces van een droommachine en meebouwen van idee tot prototype. De methodologie is uniek: kinderen in de lagere school bedenken een droommachine, die daarna samen met studenten hoger onderwijs wordt vertaald naar een concept om uiteindelijk samen met leerlingen van het technisch middelbaar onderwijs ook effectief te worden omgezet in een functionerend prototype. Zo zagen de voorbije jaren uit de tienduizenden ideeën van kinderen al prototypes van onder meer een frietkanon, een antiverveelmachine en een billenkletsmachine het levenslicht. MyMachine kreeg de voorbije jaren internationale erkenning met onder meer de United Nations World Summit Award en ondertussen werkt de West-Vlaamse vzw via licentiesamenwerkingen ook in Slovenië, Noorwegen, Slovakije, Frankrijk, Portugal, Zuid-Afrika en de VS.

 

myBOO verder ontdekken

 

 

myBOO - sweet dreams
myBOO - nice ghosts are welcome to stay
myBOO - all is safe!
myBOO - sweet dreams