nijntje | '100% made in Belgium'-collectie

Ze worden van ontwerp over ontwikkeling tot productie in de buurt van het Belgische designlabel gemaakt en blazen dankzij hun strakke, minimalistische stijl het verhaal van nijntje nieuw leven in. Het lokaal produceren van hedendaagse decocollecties staat bovenaan op de prioriteitenlijst van Atelier Pierre en daar gaat het bedrijf ver in. 

 

In juni 2020 is het precies 65 jaar geleden dat Dick Bruna nijntje uit zijn verhalenhoed toverde. Ook vandaag spreekt het onschuldige en ongecompliceerde witte konijntje wereldwijd nog steeds ontelbaar veel kinderen aan. De samenwerking tussen Mercis bv - de uitgeverij die de rechten van nijntje behartigt - en Atelier Pierre startte 10 jaar geleden al, toen duidelijk was dat de unieke eenvoud van het kleine konijntje mooi aansluit bij de designtaal van Atelier Pierre. 

 

Vandaag viert het Belgische designlabel de verjaardag van nijntje met de lancering van een nieuwe collectie, die bovendien 100% in België wordt gemaakt. De collectie bestaat uit de karakteristieke konijnenoortjes in gelaserd en gepoederlakt metaal om met of zonder fotohouder te stylen en een magneetbord om te staan of te hangen. De items zijn in de kleuren zwart en wit verkrijgbaar. ‘100 % Made in Belgium’ vertaalt het verhaal van nijntje naar hedendaagse designobjecten die dankzij hun strakke, minimalistische vormentaal zowel de kinderkamer als leefruimtes sieren.

 

100% in de buurt gemaakt

 

Atelier Pierre maakt een erezaak van de Belgische ontwikkeling en productie van de nieuwe collectie. Meer zelfs: het volledige productieproces gebeurt binnen een straal van 12 km rond het Wevelgemse familiebedrijf. De fotohouders zijn in feite gerecycleerd uit Belgische eik van een parketfabriek en werden nadien afgewerkt door een lokale timmerman. De labels op de verpakking werden dan weer geproduceerd in de eigen personalisatieafdeling en ook de assemblage en verpakking gebeuren intern.

 

"Deze verandering naar 100 % Belgisch design kost extra energie van iedereen in het bedrijf, maar we merken dat onze medewerkers enthousiast achter deze nieuwe aanpak staan.” (Frank Vanhalst, CEO Atelier Pierre)

 

“Als bedrijf dragen we duurzaamheid hoog in het vaandel en zoeken we steeds naar mogelijkheden om daar nog verder in te gaan”, vertelt CEO Frank Vanhalst daarover. “Lokaal produceren staat bijgevolg reeds een tijdje bovenaan op ons lijstje en daar zijn we nu dus in geslaagd. Deze verandering kost extra energie van iedereen in het bedrijf: van productontwikkeling, over aankoop tot administratie en logistiek. Toch merken we dat onze medewerkers enthousiast achter deze nieuwe aanpak staan.”

 

Ontdek de volledige collectie.

 

miffy made in Belgium
oreilles miffy en métal fabriqué en Belgique
miffy interior design
oreilles miffy en métal fabriqué en Belgique design
tableau magnétique miffy blanc noir